Skip to main content

Meer dan 85 jaar tussendoortjes & wat er tussendoor gebeurt.

Van Zaandam tot Londen. Van zoete tot hartige trek. En van FruitBiscuit tot Crunchers: Sultana heeft een geschiedenis om even rustig voor te gaan zitten. Dus vooruit, neem een kop thee erbij en onze tip: Sultana Knapperige biscuit. De smaak mag je zelf kiezen.

Meer dan 85 jaar tussendoortjes & wat er tussendoor gebeurt.

Van Zaandam tot Londen. Van zoete tot hartige trek. En van FruitBiscuit tot Crunchers: Sultana heeft een geschiedenis om even rustig voor te gaan zitten. Dus vooruit, neem een kop thee erbij en onze tip: Sultana Knapperrs. De smaak mag je zelf kiezen.

Verkade Beschuit
1886

Het begint met meneer Verkade

Voordat Ericus Gerhardus Verkade het licht ziet en het favoriete tussendoortje van Nederland bedenkt, maakt hij verrassend genoeg waxinelichtjes. Dat niet alleen. Ook  brood, beschuit en koekjes rollen uit de fabriek in Zaandam. Bedankt meneer Verkade, voor al dat lekkers!

1935

De aller-aller-allereerste FruitBiscuit

Als Nederlandse immigranten in Indonesië vragen om een tussendoortje, komt meneer Verkade op een idee. Hij voegt de zoete, bruine rozijnen gemaakt van de uit Griekenland en Turkije afkomstige witte Sultana-druiven toe aan granenbiscuits. Waarom? De vochtigheid van rozijnen houdt de biscuits extra lang houdbaar. Ideaal om een lange boottocht te overleven. Of een hobbelige fietstocht naar je werk. Een merk is geboren. En de eerste Sultana FruitBiscuit Naturel ook. Een echte klassieker dus.

1952

Hongerig naar meer

Omdat mensen geen genoeg krijgen van de biscuitjes met rozijnen, maakt Sultana de biscuits groter: de lengte gaat van zes naar negen centimeter. Daarnaast lanceren we de portieverpakking: drie biscuits in één pakje. Ideaal voor mee naar het werk of naar school.

 

1970

Hallo favoriete tussendoortje van Nederland

Nu steeds meer mensen biscuits eten buiten de deur, groeit de populariteit van Sultana FruitBiscuits nóg meer. Durven we al te spreken van het favoriete tussendoortje van Nederland? Ja. Dat durven we.

 

1988

Gezelschap in het schap

Door de grote vraag naar Sultana FruitBiscuit, komen er nieuwe FruitBiscuits in de schappen. Eerst Sultana FruitBiscuit Volkoren, vier jaar later ook Appel en nog een jaar later Cassis, het tussendoortje dat we nu kennen als Sultana FruitBiscuit Bosvruchten.

1990

Schip ahoy: Sultana gaat overzees

Trossen los! Ook de Engelsen mogen nu smullen van de FruitBiscuits.

Schip Ahoy
YoFruit 2004
2004

Hallo YoFruit!

Hoewel Sultana YoFruit intussen niet meer weg te denken is uit jassen en tassen, bestaat het tussendoortje nog niet zo heel gek lang. Want jawel, ‘pas’ in 2004 maken we kennis met de smaak van yoghurt, fruit en granen. Een combinatie zó simpel en toch zo gelukkigmakend.

 

2005

Hartig en Crunchy

Naast Sultana YoFruit en FruitBiscuits hebben de Hollanders zin in iets hartigs. Het resultaat: Sultana Hartig. Met smaken als Tomaat&Kaas en Pizza, stilt Sultana Hartig de lekkere trek om 16.00 uur. Misschien zeg je nu: huh, Sultana Hartig? Klopt, je kent de biscuits nu als Sultana Crunchers. Biscuits zo crunchy als ze klinken.

2013

Time for tea

Theetijd? Tijd voor een biscuitje. Speciaal voor dit moment ontwikkelt Sultana Knapperrs! Een heerlijk biscuitje om in je thee te dopen, soppen of hapje voor hapje, slokje voor slokje, op te eten.

2015

Een goed begin van de dag

Als lekkere aanvulling op het ontbijt en goed begin van de dag, bedenkt Sultana GoodMorning Havermoutsticks en Havermoutrepen. Mét succes. GoodMorning Havermoutsticks Cranberry wint de award voor het ‘Product van het Jaar 2015 – 2016’. Dit nieuws geeft ons het hele jaar lang een goede morgen. En nu eigenlijk nog steeds.

2017

Nieuw design = nieuwe verpakkingen + nieuwe website

Ook al zijn onze tussendoortjes meer dan tachtig jaar favoriet, ze gaan gewoon met de tijd mee! Dat bewijst ons vernieuwde design. Je ziet het zowel online als offline terug. Op de verpakkingen én hier, op de website. Wat denk je ervan?

2022

Framboos

Naast de smaken naturel, appel, bosvrucht en peer kaneel, komt er in maart 2022 een nieuwe fruitige topper bij: framboos! Het is gelijk een erg geliefde smaak en wint ook de prijs ‘Beste introductie van 2022’ binnen de categorie tussendoor!

2023

Kan het nóg lekkerder?

Jazeker! Nog fruitiger, nog hartiger, nog lekkerder! In 2023 vernieuwen we alle recepturen en krijgen alle verpakkingen een nieuwe frisse look. Kijk ze stralen in de schappen!

2023

Say cheese!

Sultana Crunchers heeft een nieuwe smaak: Kaas&Ui. Deze gouden combi stilt de hartige honger van iedere kaasliefhebber. Een smaak waar smaakpapillen zéker van gaan glimlachen. Say cheese!